Tannlege­bloggen

Søknad om støtte til tannbehandling hos NAV

NAV

Søknad om støtte til tannbehandling hos NAV

Ved første time hos oss må du ha med en rekvisisjon (et brev med en godkjent sum) som skal dekke utgiftene for en tannsjekk. Dette kan du få fra din saksbehandler i NAV. En rekvisisjon betyr at NAV betaler for at vi undersøker tennene dine. Vi tar da en full undersøkelse med røntgenbilder, for å kartlegge ditt behov for tannbehandling.

Videre lager vi et kostnadsoverslag over ditt behandlingsbehov som du leverer til NAV. Det er deretter NAV som avgjør om du får støtte til tannbehandling. Dersom du får godkjent kostnadsoverslaget får du en ny rekvisisjon, et brev med en godkjent sum for all godkjent tannbehandling. Når kostnadsoverslaget er godkjent kan tannbehandlingen starte. Da viser du det godkjente kostnadsoverslaget til oss og bestiller en time til behandlingsstart.

Dersom du på forhånd ikke har fått en rekvisjon (et brev med en godkjent sum) til første time/undersøkelse, må du selv betale for første time. Da vil du eventuelt få tilbakebetalt beløpet, dersom NAV godkjenner behandlingen.