Tannlege­bloggen

Tannleger fra hele landet på tur til Røvær

Om oss

På lørdag fikk Røver besøk av 40 tannleger fra alle landets kriker og kroker for å lære om øyens historie, spise sjømat, sole seg på Bråvarden og feire gjennomført kurs i røngten, stråling og kirurgi.

På toppen av Bråvarden. Høyeste punkt på Røvær, 4600 cm over havet

Alle medlemmer av Den Norske Tannlegeforening må ha obligatorisk etterutdanning. I løpet av 5 år må vi ha gjennomført 150 timer på skolebenken. Det er viktig for oss tannleger å holde oss oppdatert. Det å være medlem av foreningen skal være et kvalitetsstempel, og pasientene våre skal vite at vi er oppdatert på alle nye behandlingsmetoder.

I januar i år samlet derfor Haugaland Tannlegeforening 53 tannleger fra hele landet til kurs på Maritim hotell. I 75 timer har vi sittet på skolebenken og lært om stråling, røntgen og kirurgi. De fire kursholderne delte oss inn i 8 grupper. Gruppevis har vi så hatt samlinger og møter og vi har lest og studert og løst oppgaver tildelt av foredragsholderne. 12. og 13- april fortsatt kurset med to nye hele kursdager.

Haugaland Tannlegeforening
Foredragsholderne: Heming Olsen-Bergem, Tore Bjørnland, Anne Møystad, Bjørn Bamse Mork-Knutsen

Men vi tannleger vet også at det er viktig med sosialt samvær. Foredragsholderne som kommer fra Oslo viste stor interesse for distriktet vårt og tur til Røvær ble bestemt. Torsdagen, på årets første vårdag, gikk turen til Røvær i strålende sol og stille hav. Haugesund, Vestlandet og Røvær viste seg fra sin beste side og vi var en gjeng fra Haugaland tannlegeforening som stolt fikk vise frem det vakre distriktet vårt. På Røvær gikk turen til Bråvarden og i bedehuset ble vi møtt av kunnskapsrike Tordis Rasmussen, som til stor begeistring fra tilhørerne, fortalte om Røvær og den tragiske Røværulykken. «litt av dame, med en herlig humor» var noen av superlativene.

På Røvær kulturhotell fikk vi deilig sjømat og her vi fikk vi tannleger vise at vi kan mer enn tenner. Det var sang og gitarspill. Vår egen Vidar sang sin egen sang og hadde allsang med lederen av foreningen Signar Fiskå. Etterpå var det quiz med Vibeke og siden hun ikke kan synge så deklamerte hun sangen «Haraldsgatå» Det ble en herlig kveld!

Vi har fått godkjent 75 timer med etterutdanning og vi har lært mye viktig kunnskap som skal komme pasientene våre til gode.

Vidar Ingvaldsen
Kurs av Heming Olsen -Bergem